martes, 25 de mayo de 2010

Hot Potatoes

Què és Hot Potatoes?


Hot Potatoes és un conjunt de programes de creació d’exercicis autocorrectius, el qual ens permet crear qüestionaris sense resposta, o d’elecció múltiple, completar frases en les que hi falten paraules, ordenar frases, mots encreuats, aparellar elements de dos columnes...

Tots aquests materials poden ser elaborats com pàgines web i publicar-se, o utilitzar-se sense estar connectat a la Internet.

L'ús de Hot Potatoes és gratuït per a particulars i per a institucions educatives sense ànim de lucre, amb la condició que els materials que s'elaborin amb el programa es distribueixin gratuïtament a través de la web oficial. És en aquesta on hi podem trobar molta informació sobre el servei esmentat.

Per fer-nos una idea, si volem trobar activitats integrades en Hot Potatoes, ho podem fer entrant aquí.

Per a fer les activitats, no ens és necessari el programa. Només ens cal un navegador pel fet de que aquestes activitats es guarden en format html.


Quins exercicis podem trobar realitzats amb Hot Potatoes?

  • JCloze realitza exercicis per a omplir forats. En aquest apartat hi podem trobar activitats l’objectiu de les quals és que l’alumne ompli un seguit de buits relacionant la informació que se li dona amb la paraula més adient. Per a dur a terme aquesta tasca, l’alumne disposa de una opció per a consultar si la seva feina està ben feta o optar perquè dins el mateix exercici se li faciliti una pista per a respondre correctament.
  • JMatch realitza exercicis d’associació i aparellament. En aquest apartat es procura que l’alumne sigui capaç d’associar un concepte, una frase feta o un dibuix al concepte que correspon amb el seu significat.
  • JMix realitza activitats centrades en l’ordre. Aquestes activitats procuren potenciar l’ordre canviant la posició de les paraules d’una oració o un text. Aquests exercicis també compten amb una opció per consultar el resultat abans de ser corregit o de pistes per a facilitar la tasca.
  • JBC realitza exercicis de respostes múltiples. Aquests exercicis presenten més d’una resposta per a una mateixa pregunta.
  • JQuiz realitza exercicis de preguntes obertes. Per aquestes activitats, l’alumne no compta amb cap ajuda. Es plantegen un seguit de preguntes i aquestes han de ser respostes sense poder consultar a cap pista. Per tant, en aquest cas no podem deduir la resposta sinó que hem de saber del cert la resposta correcta.
  • JCross realitza activitats relacionades amb els mots encreuats. Aquests exercicis consten d’un seguit de paraules que l’alumne ha d’endevinar gràcies a unes pistes que es donen. Les respostes han de ser correctes ja que, per la gràcia dels encreuats, les paraules que es presenten en moltes ocasions comparteixen lletres.

Per a comprovar de primera mà en què consisteix el Hot Potatoes, us presentem un seguit d’enllaços.


Enllàç 1

Enllàç 2

0 comentarios:

Publicar un comentario