viernes, 21 de mayo de 2010

Quaderns Virtuals [QV]

http://phobos.xtec.cat/butlletic/wp-content/uploads/2009/04/qv_logo.png Qué és un Quadern Virtual?

Els Quaderns Virtuals és un entorn d’aprenentatge digital, el qual permet crear materials amb diferents tipus d’activitats per tal d’avaluar el progrés i rendiment de l’estudiant.

El projecte consta de diferents aplicacions (editor, visualitzador, generador web...), accessibles des de qualsevol navegador web.

Es pot definir Quaderns Virtuals com un conjunt de fulls que contenen preguntes o activitats que fa el professor amb l'aplicació del editor.


Característiques

  • Aparença

L'aspecte visual que presenta el QV pot ser diferent segons l'aparença o pell triada. El professorat pot decidir quina és més adient atenent a característiques dels destinataris, com ara l'àrea i nivell educatius. En tot cas, la informació i contingut del Quaderns és la mateixa sigui quina sigui l'aparença escollida; el que varia és el disseny visual dels textos, colors de fons i finestres de l'aplicació...

En aquests moments hi ha tres aparences disponibles:


Estàndard: Els Quaderns tenen aquesta aparença per defecte.


Infantil: Aparença per a quaderns de primària, amb un disseny més visual.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOkWu6BPvVgPEpFnMtxg3yMHAEHa544bng9018Y1W0ri0kr2PWnlYwvoNTtZLeA3jFvHJjzA4FBOS6aeBYpfz9sXtV7_MbHhd1jWX01ZahLZAMaC6MzwPDMHrXeDZTJ3gKwxj6EHtzk9U/s400/123.png



Formal. Aparença més seriosa.



  • Estructura


Els Quaderns Virtuals creats pel professorat i amb els que treballa l'alumnat, igual que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg, que permeten a l'alumnat i professorat escriure-hi comentaris i dubtes.

La flexibilitat de la seva estructura permet al docent crear diferents propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme d'aprenentatge. A més, poden ser utilitzats com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

A nivell intern de l'aplicació, cada Quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d’elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios...). Aquest fitxer XML, que segueix l’estàndard QTI, defineix l’estructura dels fulls i preguntes del Quadern així com la seva avaluació.

  • Tipus de preguntes


Selecció: és tracta de triar la resposta o respostes correctes de entre una llista d'opcions.

Ordenació: s'han d'ordenar un conjunt d'elements o objectes que es presenten desordenats.

Omplir espais: és tracta d'omplir un o més espais amb les respostes que es consideren correctes. Hi ha una opció en que es pot seleccionar la resposta correcte d'una llista.

Arrossegar: permet desplaçar cada resposta fins al seu lloc adient.

Zones sensibles: es poden seleccionar punts o zones d'una imatge.

Dibuix: permet dibuixar i pintar una sèrie de figures a sobre d'una imatge establerta.

Cal indicar que en cada tipus de pregunta és pot complementar la informació donada amb material addicional. El material addicional que se li pot afegir és: HTML, Text, Imatge, Flash, Àudio, Vídeo, JClic i Salt de línea.


Accés a Quaderns Virtuals

Per accedir a Quaderns Virtuals és té que anar al portal de l' Xtec. Al accedir en aquesta pàgina és podrà veure en la columna dreta de la pàgina inicial un seguit de accessos de programes o llocs interactius. Per accedir a Quaderns Virtuals tens que iniciar l' icona que té aquest símbol "QV".

0 comentarios:

Publicar un comentario